Turvaistuimet (100cm-150cm, noin 4-12 vuotiaalle)

51 Tuotetta
Kaikki uudet turvakaukalot ja turvaistuimet sisältävät toimituskulut Suomessa!
(Poislukien pienet istuinkorokkeet)

Turvavyöistuimia ja turvakorokkeita käytetään ilman istuimen omia vöitä, eli sekä istuin että lapsi kiinnitetään samalla turvavyöllä.
Istuimessa voi olla Isofix -kiinnitys, pelkkä turvavyökiinnitys tai molemmat. Tästä tuoteryhmästä löydät selkänojallisia turvakorokeistuimia, sekä turvakorokkeita.

Keväällä 2021 Liikenneturva uudisti turvaistuimien käyttösuosituksia seuraavanlaisesti:

Pieni lapsi matkustaa turvallisimmin selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa mahdollisimman pitkään, kuitenkin vähintään nelivuotiaaksi.
Pienen lapsen pää on painava ja niska herkkä, ja selkä menosuuntaan olevissa istuimissa ne saavat parhaimman tuen törmäystilanteessa. Koukussa olevat jalat eivät ole lapselle haitaksi eikä riittävä syy kääntää turvaistuinta kasvot menosuuntaan liian aikaisin.

Turvaistuimen jälkeen lapsi matkustaa turvavyöistuimessa, jossa auton turvavyö asettuu lapsen kannalta oikealle korkeudelle ja suojaa myös sivuilta. Tarkista aina turvavyöistuimen käyttöohjeesta minkä kokoiselle lapselle se on tarkoitettu. Turvavyön alaosan tulee kulkea lantion päältä. Kiristä lantiovyö sopivaksi ja tarkista, että ylävyö kulkee olkapään päältä. Ylävyötä ei saa laittaa kainalon alta eikä selän taakse. Säädä päätuki lapsen pään korkeudelle, jotta turvavyö asettuu oikealle korkeudelle. Turvavyöistuin sijoitetaan aina takapenkille.

Liikenneturva suosittelee, että istuinta käytetään kunnes lapsi on 150 cm pitkä. Turvavyöistuin on edelleen turvallisin valinta: turvavyö asettuu oikein, istuin suojaa lasta myös sivuilta ja istuimessa on pääntuki. Laki sallii myös istuinkorokkeen käytön. Lantiovyö asettuu koroketta käytettäessä oikeaan kohtaan, mutta koroke ei suojaa lasta millään tavalla kolaritilanteessa. Istuinkorokkeen kanssa on käytettävä auton omaa pääntukea ja 3-pisteturvavyötä. Tarkista korokkeesta, minkä kokoiselle lapselle se on hyväksytty. Kun lapsi on yli 150 cm pitkä, hän voi käyttää turvavyötä aikuisten tapaan. Vanhempien esimerkki on tärkeä turvayön käytössä: lapsi käyttää, jos vanhemmat käyttävät.
Täältä löytyy Liikenneturvan sivuilta lisätietoja!

  • Näkymä
16,90 €
2,90 €
219,00 €